Nieuwe website

Scholingscentrum Toegepaste Haptotherapie in Water (STH Water) heeft een nieuwe website (klik hier om te kijken). Als je omhuld bent door (warm) water kun je beleven hoe water ons voelen aanspreekt. Er worden allerlei zintuigen aangesproken en ingeschakeld. Het water brengt ons dichter bij onszelf. Daarnaast komen ook waarden als nabijheid en rust tot ons. Het zorgt ervoor dat we ons makkelijk kunnen verbinden met een ander in het water. Het water kan, hoe wij ons voelen, als het ware uitvergroten (bron: STH Water).

Scholingscentrum

Het STH Water is een centrum waar haptotherapeuten en haptonomisch begeleiders cursussen en workshops kunnen volgen. Ze kunnen er zelf kennis maken met het voelen in water en met de mogelijkheden van haptonomie in water leren werken. Een zwembad wordt afgehuurd, meestal een therapeutisch bad dat over het algemeen warmer is dan normaal zwembadwater. Truus Scharstuhl en Moniek Slagmaat werken nauw samen als docenten van het STH Water. (bron: STH Water).

Voor wie?

Zowel voor volwassenen als (pasgeboren) kinderen is haptonomische begeleiding in water mogelijk.

In deze maatschappij zijn we vaak erg jachtig en het water laat ons letterlijk vertragen. Probeer maar eens te rennen in het water!

Fotografie

Naast de sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) en de scholing haptonomie heb ik ook een opleiding fotografie gedaan een aantal jaar geleden. Naar mijn idee moest ik teveel achter de computer zitten (ik houd van pure in principe onbewerkte fotografie) en daarin miste ik het contact met mensen, daarom ben ik SPH gaan studeren.

Truus en Moniek hebben mij gevraagd met een haptonomische blik ‘deel te nemen’ vanaf de kant van een zwembad en een aantal foto’s te maken van hetgeen in het water mocht ontstaan tussen deelnemers. Deze foto’s hebben zij gebruikt op hun nieuwe site.

Het was mooi om te zien hoe de deelnemers zowel door het water als door elkaar omhuld werden (zie foto hierboven).

STH water