Individuele haptotherapie

Mensen hebben genegenheid en warmte nodig van anderen. Via de ander ontdekken wij onszelf.
Maak een afspraak om dichter bij jezelf te komen, je emoties beter te leren begrijpen,
samen te kijken waarom je steeds weer tegen die ‘muur’ aanloopt, te voelen of je nog op je plek bent op je werk etc.

Effectiviteit en snelheid

In onze huidige maatschappij draait het veel meer om effectiviteit dan om affectiviteit. De moderne maatschappij vraagt om efficiënt en snel gedrag. We moeten snel en veel en van vroeg tot laat. We hebben veel ballen in de lucht te houden, want we willen graag aan het ideale plaatje voldoen van bijvoorbeeld: een goede werknemer, de perfecte schoonzoon en de meest attente vriendin. Zo blijft er weinig tijd over om bij onszelf stil te staan.

We zijn natuurlijk maar mensen. We hoeven niet alles goed te doen en we mogen best onze emoties tonen, maar hoe doe je dat?

  • Hoe kom je bij je gevoel?
  • Hoe voel je eigenlijk?
  • En wat voel je?
  • Hoe ga je met die gevoelens om?
  • Hoe bepaal je je maat of grens.
  • Hoe kan ik leren nee zeggen?

Daarover gaat de Haptonomie. Denken, voelen en handelen in balans brengen. Dus minder hoofd, meer hart. In contact met jezelf en met de ander en leren luisteren naar wat bij jou past.

Affectiviteit

Mensen hebben genegenheid en warmte nodig van anderen. Via de ander ontdekken wij onszelf. Als wij zelf nooit ervaren hebben goed te zijn, kunnen wij dat ook niet aan onszelf en anderen tonen. De ervaring ‘een goed mens te zijn’ noemen we in de haptonomie bevestigd worden. Het is een bevestiging van je eigenheid. Dit is geen materiële bevestiging, of een compliment, maar een bevestiging vanuit het hart van de ander. Dit is een affectieve bevestiging, hier gaan we dieper op in tijdens de individuele begeleiding.

Patroon

De sessies van de individuele begeleiding

Gedurende de sessies ga je patronen herkennen en nieuwe keuzemogelijkheden ontdekken en verkennen. Binnen de individuele begeleiding is er altijd voldoende tijd om je emoties te kunnen beleven.

Onderdeel van een sessie is altijd het gesprek, maar je gaat ook dingen ervaren op de behandelbank. De sessies zijn in principe één op één. Als het gaat om een zwangerschapsbegeleiding is de partner er altijd bij en bij kinderen kan het soms handig zijn dat een of beide ouder(s) meekomen. We focussen ons vooral op het heden, hoe dingen nu voor je zijn, maar kijken vaak ook naar het verleden om te kunnen ontdekken waar sommige gedragingen of conditioneringen vandaan komen.

Na de sessie ga je zelf in je dagelijks leven aan de slag met de ervaringen die je opdoet.

Bij jezelf stilstaan

In de dagelijkse realiteit is het onze reflex om pijnlijke of onaangename gevoelens weg te duwen. Er is in de sessies tijd om bij jezelf en deze ‘negatieve’, zoals we ze in de volksmond noemen, gevoelens stil te staan. Het is een persoonlijke ontdekkingsreis die je maakt. Samen gaan we kijken en leren hoe je dat praktisch kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Emotie Man
Emotie vrouw

Individuele begeleiding inplannen?

Je voelt je misschien onzeker, uit balans of je ervaart veel druk vanuit jezelf en je omgeving. Blijf je rondlopen met vragen over het hoe en waarom van klachten? Herken je jezelf hierin? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Of lees hier eerst meer over mij.

Een kennismakingsgesprek plannen

06 28 92 69 86

“Ik ben in balans gekomen door samen te werken met mezelf en door de aanraking van de ander (Marlijn). Nu ben ik zelf in verbinding met mijn voelende huis (mijn lijf)”

Meisje 15 jaar.