Afgelopen weekend ben ik geslaagd voor het laatste deel van mijn haptonomie opleiding. Mijn certificaat is ondertekend en hangt ingelijst aan de muur. We hadden het laatste blok van de haptosynesie II met afsluitend een lunch voor onze groep samen met de partners. Na zeven jaar

(sinds 2012!) scholing van mijn docent Frans Veldman junior samen met mijn studiegenoten is het nu klaar.

Chronologie

Ik begon met het basisjaar in 2012 samen met zeven anderen. Er stopten er een aantal en dat maakte dat we een te kleine groep hadden om door te gaan. We moesten een jaar lang wachten tot er ook een andere groep klaar was met het basisjaar en we samen konden voegen. In 2014 volgden we anderhalf jaar de scholing Synesie I. In 2018 ben ik gestart met deze nu afgeronde scholing, maar in de tussentijd heb ik nog de scholing voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding gevolgd (zie ook de pagina over mij).

Lach en een traan

Deze dag ging gepaard met een lach en een traan. Wat hebben we samen mooie dingen meegemaakt, ervaren en gedeeld! En wat ben ik ook blij dat het klaar is. Er is heel wat tijd en energie in mijn eindverslag gaan zitten, die eind augustus ingeleverd moest worden. Maar het resultaat mocht er zijn. Ik ben erg tevreden over wat ik op papier heb kunnen zetten.

Één groot reflectieverslag. Ik heb mezelf helemaal binnenstebuiten gekeerd.

De feedback was wat mij betreft erg bevestigend. Mijn docent en zijn vrouw hebben door de tekst heen kunnen lezen waar ik soms nog mee worstel en waar mijn kracht ligt.

Supervisie

Volgend jaar staat er een supervisie op de agenda. Rond hemelvaart 2020 kunnen we ons weer drie dagen onderdompelen in casussen en theorie. Het grootste deel van mijn groep, inclusief ikzelf hebben zich al aangemeld, maar er zullen er altijd een aantal niet kunnen/niet verder willen. Ik wil er graag bij zijn, omdat dit zeer waarschijnlijk de laatste supervisie is die Frans Veldman jr. zal geven. Hij wil zijn werkzame leven namelijk langzaam afsluiten en met pensioen gaan.

Frans Veldman jr en ik