De wereld een stukje kleiner

Lieve mensen,

Bijna van de ene op de andere dag is onze wereld een heel stuk kleiner geworden. Misschien ben jij alleen thuis (aan het werk). Of samen met je partner die (ook) thuiswerkt. Wellicht ben jij dagelijks samen met de kinderen nu zij niet naar school kunnen. Of juist samen met collega’s als je werkzaam bent in één van de vitale beroepsgroepen waar je nu maximaal ingezet wordt. Bijzondere tijden en niet-alledaagse situaties, waarvan het ook nog eens onzeker is hoe lang het gaat duren.

Verbinding?

Hoe ga jij daarmee om? Lukt het je om in verbinding te blijven bij allerlei emoties als: geïrriteerdheid, onrust, vermoeid zijn, onzekerheid, etc.? Begrijp je jouw eigen gevoelens en behoeften? En die van jouw naasten?
Deze emoties zijn normale reacties op ongewone omstandigheden zoals deze. Het helpt om je voelend te verbinden met je omgeving, de ander en jezelf, zoals we dat samen in de praktijk gedaan hebben. Of om naar buiten in te gaan. Om te tuinieren, te wandelen, te joggen, te fietsen of een andere vorm van bewegen.

Het zintuig; tast

De natuur vraagt om waarneming met al je zintuigen, je ogen je oren je neus en ook je tast.
Dat laatste zintuig ken je van de sessies bij in de praktijk. Je weet wel die keer dat jij op de bank lag met de blokkentoren of mijn handen op je rug, of zittend op een stoel of de bal.
Al die ervaringen en oefeningen hier in de praktijk, doen een appèl op je vermogen om te verbinden met je gevoel, Je te verbinden met jezelf via mij/ de ander en je omgeving. Doe dat appel ook thuis of buiten, je zult merken dat je je er lekkerder door gaat voelen !

Als je het moeilijk vind om het zelf alleen aan te spreken, dan wil ik je daar graag (per telefoon) bij helpen! Zie de contactgegevens op deze pagina. 

Kijk een beetje naar elkaar om …

Lieve groet,

Marlijn van Dalen